راهنمای خرید پرده

راهنمای خرید پرده

پرده یکی از مهم ترین و اصلی ترین قسمت‌های منزل به شمار می‌آید که جلوه‌ای بسیار خاص به سالن، اتاق‌ها و …می‌بخشد. بسیاری از افراد هنگام خرید این محصول به دنبال یک راهنمای خرید پرده به شکل جامع هستند تا طبق آن انتخاب درستی داشته باشند.

امروزه ابعاد پنجره‌ها معمولاً بزرگ است، به همین منظوربه  متراژ بالای پرده نیاز است، درنتیجه خرید اشتباه ممکن است خسارت مالی زیادی به افراد وارد کند. برای خرید این محصول باید به فاکتورهای مختلفی نظیر رنگ، طرح، جنس، سبک، اندازه و …. توجه کرد. همچنین افرادی که قصد تغییر دکوراسیون منزل خود را دارند نیز می‌توانند با تعویض پرده، تغییرات چشمگیری به محیط ببخشند. در این محتوا به بررسی راهنمای انتخاب پرده و نکات مهمی ‌که حین خرید پرده باید به آن توجه داشت اشاره می‌کنیم.

 خرید و نصب پرده چه اهمیتی دارد؟

پیش از آن که به راهنمای خرید پرده بپردازیم، ابتدا دلایل و اهمیت استفاده از این کالا را با هم بررسی می‌کنیم. هر منزل به دلایل مختلف به حضور پرده نیاز دارد.

حریم شخصی

به عنوان مثال اتاق خواب‌ها، سالن و … برای حفظ حریم شخصی و عدم دید داخل منزل از بیرون، به پرده نیاز دارند.

تنظیم نور

تنظیم نور و کنترل نور ورودی یکی از اصلی‌ترین کاربرد‌های پرده است. بدین صورت که هنگام خواب یا در دیگر ساعات شبانه روز با بازکردن پرده می‌توان ورود نور را کاهش داد. همچنین در محل‌هایی که ساعات طولانی از شبانه روز در معرض نور مستقیم خورشید هستند نیز با استفاده از پرده می‌توان جلوی آسیب به سایر اشیا را گرفت.

کنترل دما

علاوه برموارد فوق، پرده برای کنترل دما نیز اهمیت دارد. در فصول سرد سال با باز کردن پرده می‌توان از ورود دمای سرد یا خروج دمای گرم جلوگیری کرد.

دکوراسیون داخلی

از دیگر اهمیت‌های استفاده از این کالا، تأثیر آن بر روی دکوراسیون و معماری داخلی است. پرده تأثیر بسیار چشمگیری بر روی زیبایی منزل دارد و هماهنگی آن با دیگر لوازم همچون مبلمان، فرش و … می‌تواند جلوه ای خاص به محیط بخشد.

 نکات مهم هنگام خرید پرده

حال به بررسی نکات مهم به منظور راهنمای خرید پرده می‌پردازیم.

ابعاد

اولین مسئله توجه به ابعاد است. اندازه گیری دقیق طول و پهنای پرده برای خرید یک پرده مناسب بسیار مهم است. شاید بسیاری از افراد نحوه صحیح اندازه گیری را ندانند، به همین منظور ابعاد کوتاه‌تر یا بلندتر را برای خرید انتخاب می‌کنند. این اشتباه در نهایت به نارضایتی نسبت به پرده موردنظر می‌رسد.

امروزه پرده‌های بلند و با ارتفاع جزوه دکوراسیون‌های مدرن به شمار می‌آید و در اکثر منازل، افراد از این مدل استفاده می‌کنند. با اندازه گیری و نصب پرده از ابتدای سقف تا انتهای دیوار، ضمن بخشیدن جلوه ای زیبا به محیط، ابعاد پنجره را نیز بلندتر به نظر می‌رسانید.

اگر دارای حیوان خانگی یا کودک هستید می‌توانید از ارتفاع پرده بکاهید تا دچار خرابی نشود. همچنین اگر سبک‌های قدیمی را دوست دارید می‌توانید از ارتفاع‌های کوتاه‌تر پرده استفاده کنید.

برای آن که پنجره شما پهن‌تر نشان داده شود می‌توانید پرده را عریض‌تر در نظر گرفته تا کل دیوار را پوشش دهد.

راهنمای خرید پرده

جنس پارچه

مورد بعدی در راهنمای خرید پرده توجه به جنس پارچه مورد نظر است. پرده‌ها را در جنس‌های مختلف نخی، توری، کتان، ساتن، مخمل و …. می‌توان تهیه کرد. این که کدام جنس را انتخاب می‌کنید بستگی به سلیقه شما، انتظار از عملکرد پرده، فضای موردنظر، نوع دکوراسیون و ….دارد.

به عنوان مثال پرده‌های بسیار ضخیم ممکن است ظاهر زیبایی به خود نگیرند، اما برای جلوگیری از انتقال حرارت و صدا و نور مناسب هستند. در مقابل پرده‌های خیلی نازک ممکن است ظاهری زیباتر داشته باشند اما عملکرد موردنظر را به خوبی ایفا نکنند. درنتیجه انتخاب پارچه‌ی مناسب جزو مهم ترین بخش‌ها برای خرید پرده به شمار می‌آید.

برای این منظور ابتدا به دوام پارچه موردنظر دقت کنید. برای اتاق‌ها یا پنجره‌هایی که ساعات طولانی از شبانه روز در معرض نور خورشید قرار می‌گیرند از پرده‌های مقاوم‌تر نظیر ابریشم، کتان و …. انتخاب کنید؛ چرا که نور خورشید سبب پوسیدگی و از بین رفتن رنگ پرده می‌شود. به همین دلیل پرده‌های نازک و ضعیف برای این اتاق‌ها مناسب نبوده و در زمان کوتاهی خراب شده و نیاز به تعویض پیدا می‌کنند.  اگر اتاق شما نور کافی ندارد می‌توانید از پرده‌های نازک استفاده کنید تا روشنایی بیشتری به محیط ببخشید.

همچنین در فصول سرد استفاده از پرده‌های ضخیم نظیر کتان انتخاب مناسب‌تری است.

رنگ

پس از انتخاب جنس و ابعاد پرده،  به رنگ و طرح آن می‌رسیم. این که پرده را برای کدام بخش منزل خریداری می‌کنید در انتخاب طرح و رنگ آن مؤثر است. معمولاً برای سالن انتخاب رنگ‌های خنثی در جنس‌های مخمل یا کتان مناسب‌تر است و ظاهری کلاسیک به محیط می‌بخشد. برای اتاق خواب‌ها از پرده‌هایی با رنگ ملایم یا رنگ‌بندی شاد می‌توانید استفاده کنید که حالتی آرامش‌ بخش و رمانتیک به محیط می‌بخشد. همچنین برای آشپزخانه نیز می‌توانید از پرده‌های کرکره‌ای یا پرده‌های حریر و…. استفاده کنید.

 نحوه شستشو

از دیگر عوامل مهم برای راهنمای خرید پرده، نحوه و شرایط شستشو آن است.  درصورتی که منزل شما در معرض گرد و خاک و آلودگی است و نیاز دارید تا در بازه‌های زمانی کوتاه پرده را بشویید، باید هنگام خرید به نحوه شستشو و پارچه نیز توجه کنید.

تناسب سبک پرده و دکوراسون

توجه به سبک پرده متناسب با سبک دکوراسیون داخلی، از دیگر موارد مهم در هنگام خرید و انتخاب پرده به شمار می‌آید. در این زمینه باید به نوع دکوراسیون داخلی منزل خود توجه کنید. اگر سبک دکوراسیون شما کلاسیک است پرده‌های ساده، بلند و تک رنگ مناسب‌تر‌اند، اما اگر دارای سبک مدرن هستید می‌توانید از پرده‌های چین دار ساده استفاده کنید.

همچنین برای اتاق خواب‌ها یا آشپزخانه می‌توانید پرده‌های طرح‌دار، چین دار و …. را در انتخاب خود قرار دهید. اگر قصد دارید در اتاق خواب خود از سبک بوهو پیروی کنید و نور داخلی اتاق شما کم است، می‌توانید پرده‌های قدیمی ‌و توری شکل نصب کنید. اگر به سبک مدیترانه علاقه دارید، می‌توانید از پرده‌های تک رنگ و یا ترکیب رنگ‌های ملایم و روشن استفاده کنید .

انتخاب رنگ

در راهنمای خرید پرده یکی از مهم ترین عواملی که دغدغه افراد است، انتخاب رنگ می‌باشد. در این بخش به اهمیت روان شناسی رنگ‌ها و ترکیب و ارتباط آن‌ها با هم می‌پردازیم. از نظر روان شناسی و درمانگری رنگ تأثیر بسیار بالایی بر ذهن و روحیه افراد می‌گذارد، به دنبال آن شاهد تأثیر رنگ بر روی سلامت جسمی ‌نیز هستیم.

به عنوان مثال رنگ‌ها بر روی فشار خون و بینایی چشم تأثیر مستقیم دارند، درنتیجه انتخاب رنگ پرده برای هر بخش بسیار مهم است.

 رنگ قرمز

این رنگ دارای طبع گرم است و از لحاظ عاطفی تأثیر بالایی دارد، به همین منظور بیشتر از پرده‌های قرمز رنگ برای اتاق نشیمن و اتاق خواب استفاده می‌کنند. پرده‌هایی که دارای این رنگ هستند جنب وجوش افراد را بالا می‌برند و کسالت را از محیط دور می‌کنند.

 رنگ آبی

از این رنگ به منظور آرامش بخش و تسکین استفاده می‌شود و سبب کاهش استرس و فشار خون می‌گردد. معمولاً از آبی برای اتاق خواب استفاده می‌کنند که حس آرامش و راحتی به افراد ببخشد. البته می‌توانید آن را در دیگر نقاط منزل و پرده سالن نیز استفاده و با رنگ‌های شاد نظیر قرمز یا نارنجی و… ترکیب کنید.

 رنگ سبز

سبز رنگی بسیار آرامش بخش و برای چشم مفید است. از این رنگ در پرده اتاق خواب و سالن و حتی دفاتر نیز می‌توان استفاده کرد.

رنگ نارنجی

رنگ نارنجی جزو رنگ‌های انرژی بخش است و برای اتاق نشیمن یا ناهارخوری یا محل‌هایی که تجمع افراد بیشتر است کاربرد بالاتری دارد.

رنگ زرد

رنگ زرد نیز حس شادی را تقویت کرده و از آن در پرده اتاق‌های مهمان یا آشپزخانه و یا حتی اتاق خواب استفاده می‌کنند.

 رنگ صورتی

صورتی نیز جزو رنگ‌های بسیار محبوب برای دختران و کودکان است که ترکیب آن با دیگر رنگ‌ها نظیر کرم و سفید بسیار دل بخش می‌شود. این رنگ حس مهربانی را با خود به همراه می‌آورد و خشم را کاهش می‌دهد.  معمولاً رنگ صورتی در اتاق خواب‌ها به کار می‌رود.

رنگ سفید

رنگ سفید نیز یک رنگ تکمیل کننده برای تمامی ‌رنگ‌های نام برده به شمار می‌آید که آرامش بخش است.

انتخاب رنگ در زمان خرید پرده

انواع پرده

در ادامه موارد راهنمای خرید پرده به بررسی کلی انواع پرده می‌پردازیم.  دراین ‌صورت می‌توانید جنس و نوع موردنظر خود را متناسب با سلیقه یا دیگر شرایط محیط و دکوراسیون انتخاب کنید.

 پرده زبرا

یکی از انواع پرده‌های پرکاربرد که بیشتر در دفاتر و آشپزخانه‌ها به کار می‌رود، پرده زبرا است. این پرده به‌ طور موازی و کرکره‌ای آویخته می‌شود و ظاهری شیک و ساده به محیط می‌بخشد.

 پرده شید

شید از دیگر پرده‌های افقی است که حالت رولی دارد و به کمک یک زنجیر باز و بسته می‌شود. این نمونه پرده برای پنجره‌های کوچک و یا پنجره‌های آشپزخانه بیشتر کاربرد دارد و ظاهری زیبا به محیط می‌بخشد. باز و بسته کردن این پرده به دلیل رول بودن کاری راحت است.

 پرده پانچ

یکی از نمونه پرده‌های رایج برای سالن و اتاق ‌خواب، مدل پانچ دار است. معمولاً پرده‌های پانچ ارتفاع بلندی دارند و از قسمت بالایی تا انتهای دیوار را پوشش می‌دهند. این پرده باید همراه با میل پرده خاص خود نصب شود.

پرده پلیسه

پرده پلیسه‌ای جزو نمونه پرده‌های سلطنتی به شمار می‌آید که در سالن‌های بزرگ نصب می‌شود. معمولاً پرده‌های پلیسه چندلایه هستند و قسمت زیری و رویی آن دارای رنگ و طرح و جنس متفاوتی است.

پرده حریر

پرده های کریستالی و یا حریر به پرده های شفافی گفته می شود که از تابش مستقیم نور خورشید به داخل خانه و یا اتاق شما جلوگیری می کنند. این پرده ها در اصل به عنوان فیلتر نور به حساب می آیند که نور را به صورت دل نشینی در فضا پخش کرده و زیبایی و اصالت خاصی در خانه ایجاد می کنند. پرده حریر برای فضاهایی استفاده می شود که نوردهی کمی داشته و به افزایش نور در محیط نیاز دارند.

 پرده توری

مدل توری از نمونه ساده‌ترین  پرده‌ها بوده که قیمت پایین‌تری دارد و برای سالن، اتاق مهمان و… مناسب است.

 پرده کتان

کتان جزوه پرده‌های ضخیم به شمار می‌آید که برای پنجره هایی با نور بالا مناسب‌اند. پرده‌های کتان دارای انواع طرح و رنگ هستند و شکل ایستادن آن‌ها بسیار شیک است.

 پرده مخمل

پرده مخمل نیز جزو پرده‌های بسیار مناسب برای سالن‌های بزرگ است که ظاهری براق و چشمگیر به پنجره می‌بخشد. از این جنس پرده برای فضاهای کلاسیک استفاده می‌کنند که شکوه بالایی دارد.

از دیگر انواع پرده می‌توان به پرده‌های والان دار، پرده مدل پنجره‌ای، پرده سالن و … اشاره داشت.

انواع پرده و راهنمای خرید آن

جمع بندی

پرده‌ها جزو مهم‌ترین و اصلی‌ترین بخش‌ها در طراحی داخلی هر منزل به شمار می‌آیند.  به‌ طور کلی تمامی پنجره‌های سالن، اتاق‌خواب، آشپزخانه و … به پرده نیاز دارند. از جمله فواید استفاده از پرده می‌توان به حفظ حریم شخصی، جلوگیری از هدر رفت دما و گرما، جلوگیری از ورود نور خورشید و آسیب اشعه آن به سایر لوازم منزل، تأثیر بالا در زیبایی و معماری داخلی و … اشاره داشت.  به‌همین منظور خرید پرده یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین دغدغه‌های افراد به شمار می‌آید.

در این محتوا به راهنمای خرید پرده در فروشگاه اینترنتی شیک نقش پرداختیم و در آن توضیحاتی پیرامون نکات مهم هنگام خرید پرده، انواع جنس، تناسب رنگ و …. را بیان کردیم. پس ‌از مطالعه این متن و توجه و تناسب آن با دکوراسیون داخلی منزل خود بدون شک پرده‌ای مناسب خریداری می‌کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *