انواع جنس پرده، معرفی و بررسی پارچه ‌های مختلف

انواع جنس پرده

پرده‌ ها به عنوان یکی از وسیله های مهم در خانه، تاثیر بسیار زیادی در دکوراسیون و زیبایی منزل دارند، برای تهیه این وسیله مهم می توان از پارچه هایی با جنس های مختلف استفاده کرد، پارچه هایی که از طرح ها و رنگ های گوناگونی تشکیل شده و در قسمت های مختلف خانه کاربرد دارند. برای اینکه بتوانید پرده مناسبی را انتخاب کنید، لازم است با انواع جنس پرده آشنا شوید.

جنس های مختلف با روش های متفاوتی دوخته می شوند، از این رو در انتخاب جنس پرده بهتر است به مدل پرده نیز توجه کنید. بد نیست بدانید که جنس پرده علاوه بر حالت و فرم، روی پوشش، سهولت در شستشو، میزان پوشش و… نیز تاثیرگذار است، بنابراین در هنگام خرید تمام موارد را در نظر بگیرید تا خانه ای با دکوراسیون زیبا و خاص داشته باشید.

نحوه انتخاب پارچه مناسب پرده

پرده‌ ها در قسمت های مختلف خانه نصب می شوند و هر کدام کارایی متفاوتی را ارائه می دهند، انعطاف پارچه، ضخامت آن، نوع برش و… تعیین کننده پارچه مناسب برای هر قسمت است. درواقع پرده ها در قسمت با توجه به روش خاصی دوخته می شوند و پارچه خاص خود را دارند؛ برای مثال، پارچه هایی که برای قسمت اتاق خواب انتخاب می شود، دارای ضخامت بیشتر برای جلوگیری از دید بیرونی، خوابی آرام و… است، درحالی که پرده هایی در اتاق پذیرایی به کار می رود، ظریف تر، نازک و شفاف تر هستند، پرده های اتاق خواب بایستی تمام پنجره را بپوشاند ولی در نصب پرده های پذیرایی از مدل های مختلفی استفاده می شود تا علاوه بر پوشش جنبه تزئینی نیز داشته باشد.

معرفی انواع جنس پرده

در دوخت پرده ها از پارچه هایی با جنس های متفاوت با توجه به محل نصب، تناسب با دکوراسیون و… استفاده می شود، برای انتخابی راحت تر، در ادامه انواع مختلف جنس های پرده را معرفی و بررسی کرده ایم، بنابراین ما را همراهی کنید.

۱. پرده‌ هایی از جنس پلی استر

 

اکثر پارچه هایی که در بازار به عنوان پارچه پرده ای به فروش می رسد، پلی استر هستند، دلیل این امر دوام طولانی و مقرون به صرفه بودن آن است، همچنین پرده های با جنس پلی استر، مقاومت فراوانی در برابر آب رفتن، نخ کش شدن و همچنین چین و چروک دارند، مراقبت از آن ها بسیار ساده بوده و در ماشین لباسشویی با حرارت بالا به خوبی شسته می شوند. پرده آستر را می توانید سالیان سال بر روی پنجره خانه خود نصب کرده و از زیبایی آن لذت ببرید.

موارد استفاده از پرده پلی استر

پرده هایی که با استفاده از پارچه پلی استر دوخته می شوند، در اتاق خواب و یا اتاق نشیمن نصب می کنند، اما توجه داشته باشید که این پرده ها گزینه مناسبی برای آشپزخانه نیستند، زیرا گردش هوا را محدود کرده و بوی بد غذا را جذب می کنند، همچنین از بین بردن چربی و لکه از روی آن بسیار دشوار است.

۲. پرده ‌های پنبه ‌ای

 

اگر می خواهید خانه تان ظاهری آراسته داشته باشد، می توانید از پارچه های پنبه ای برای پرده اتاق خواب و اتاق نشیمن خود استفاده کنید، این پرده ها نور خورشید را مهار کرده و از دید بیرونی جلوگیری می کند، بنابراین اگر علاقه مند به فضاهایی بدون نور و تاریک هستید، پرده های خود را از جنس پنبه ای بدوزید. توجه ویژه ای که در مورد این پرده ها وجود دارد، حساس بودن آن ها است، بدین صورت که پس از شست و شو، لازم است پرده را به سرعت آویزان کنید.

۳. پرده هایی با پارچه های

از انواع جنس پرده می توانیم به محبوب ترین و پرطرفدارترین جنس یعنی کتان اشاره کنیم. این پرده ها نور را به صورت کاملی محدود کرده و همچنین از ورود باد سرد در فصل زمستان نیز جلوگیری می کند، از این رو پرده های کتان را که بسیار مستحکم و خشک است، گزینه های ایده آلی برای اتاق نشیمن و اتاق خواب می دانند.

۴. پرده ‌هایی از جنس ابریشمی

برای اینکه فضایی شیک و مجلل در خانه خود داشته باشید، می توانید از پرده های ابریشمی و یا پرده ساتن استفاده نمایید، این پارچه ها با ایجاد فضایی شکیل، خانه را به سبکی مدرن و زیبا تبدیل می کنند.

ویژگی های پرده های ابریشمی

این پارچه با اینکه شفافیت و زیبایی خاصی به خانه ها می بخشند، اما گزینه مناسبی برای خانه هایی که کودک و نوزاد دارند، نیست؛ زیرا به سرعت لک شده و به سختی تمیز می شود، همچنین این پارچه ها به دلیل جنس ابریشمی حساس خود، مستعد لکه شدن با نور خورشید می باشند، از این رو در هنگام نصب بهتر است از زیر پرده ای استفاده کنید.

۵. پارچه هایی از جنس مخمل برای پرده

در اکثر خانه های سلطنتی و یا تالارها، از پارچه های مخملی برای دوخت پرده استفاده می کنند، زیرا بسیار سنگین بوده و از ورود نور جلوگیری می کند، همچنین سرما و گرما نمی توانند درصورت استفاده از پرده مخمل به داخل خانه نفوذ کنند، این پرده های رسمی انتخاب ایده آلی برای سالن های پذیرایی است. همچنین در برخی از خانه ها، این پارچه ها را به عنوان والان کنار پرده استفاده می کنند تا زیبایی به خصوصی را در فضا ایجاد نمایند.

۶. انواع جنس پرده؛ پرده‌ های توری

یکی دیگر از پرطرفدارترین پرده هایی که در اکثر خانه ها دیده می شوند، پرده های توری هستند، این پرده ها بخاطر ویژگی های منحصربه فردی که دارند مانند، چروک نشدن و ضد لک بودن، گزینه ای ایده آل در اکثر خانه ها به حساب می آیند. ضخامت کمی که پرده توری وجود دارد، نور را در محیط پخش کرده و فضایی دلباز ایجاد می کنند. توجه داشته باشید که این پرده ها با پرده هایی از جنس های مختلف ترکیب می شوند و حالتی شبک و مدرن و یا مجلل و کلاسیک ایجاد می کنند.

این پرده ها با استفاده از والان هایی با طرح مختلف در سالن های پذیرایی دیده می شوند، همچنین به دلیل تسهیل در شستشو گزینه های مناسبی برای آشپرخانه ها هستند. در برخی از پارچه های توری گلدوزی ها و یا نگین دوزی های ظریفی وجود دارند که این پرده ها را برای خانه هایی با سبک کلاسیک مناسب می کند.

موارد استفاده از پارچه های توری در پرده

همان طور که در بالا گفته شد، پارچه ها توری ظریف ترین بافت ها را در میان پارچه های دیگر دارند و گزینه های مناسبی برای سالن های پذیرایی به شمار می آیند. این جنس منحصربه فرد به دلیل نازکی فضای رمانتیکی را در هنگام ظهر به تصویر می کشد و اشعه های خورشید را بر روی اثاثیه خانه پخش می کند تا انرژی لازم برای طول روز را ایجاد کند.

کلام آخر

برای اینکه بتوانید خانه های خود را مطابق با سلیقه خود تزئین کنید، در مرحله اول بایستی به مدل، رنگ، طرح و جنس پارچه ای که در دوخت پرده استفاده می شود، توجه کنید تا انتخابی مناسب داشته باشید. انواع جنس پارچه می تواند در مواردی مانند مدل دوخت، شستشو، محل نصب و… تغییر مستقیم داشته باشد، به همین دلیل لازم است در مرحله اول تمام جنس های مناسب را بشناسید، ما در این مقاله مهم‌ترین و محبوب‌ ترین پارچه های مناسب پرده را معرفی و بررسی کردیم، حال می توانید متناسب با سلیقه و دکور خانه خود، گزینه مناسبی را انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *